Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat".

STEKHÄLLAR



Vi skrev till Per Morberg och bad honom att skriva ett par rader om julmat och stekhällen. Här är svaret.

"Jag brukar använda stekhällen till allt småvarmt. Som att steka köttbullar och prinskorvar. Lite surkål stekes i smör och sirap till det blir gyllenbrunt och sedan kan det hållas varmt under hela serveringen av julbordet. Dra de olika maträtterna åt sidan och lägg fram lite slevar så kan alla plocka direkt från  hällen. Det här förutsätter att man har en veranda eller uterum av något slag. Hällen är ganska stor att ha inomhus. Köttbullarna gör jag på vanlig oxfärs eller blandfärs med skorpströ och mjölk. Kryddar med salt och peppar samt en liten dutt fransk senap. Rör allt till en smet och rullar fina bullar med hjälp av att blöta händerna i rinnande vatten. Då blir det jämna och fina små bullar. En riktigt God Jul önskar Per!"