Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat".

BRA ATT VETA NÄR DU SKA RÖKA I DIN GRILL. BARBEQUE PÅ RIKTIGT.

 
Rökta burgare, rökta revbensspjäll och hel kyckling med en nypa rök. Fantastiska smakupplevelser för varje amerikan och för fler och fler skandinaver. Vilken röksmak passar till vad och hur mycket rök ska det vara? Vi skall försöka vägleda dig i rökningens grunder.
 

ATT RÖKA I DIN BRIKETTGRILL/KOLGRILL/TRÄKOLGRILL/KLOTGRILL


Det är lätt att röka i en klotgrill. Förbered klotgrillen för indirekt värme genom att placera kol på sidorna. I mitten placerar du en aluminiumform med vatten i botten. Därefter lägger du genomblöt rökflis på den varma kolen och låter röken lägga sig lite innan du lägger maten på grillen. Kom ihåg att fylla på med vatten och fl is löpande om du ska röka på svag värme och låg temperatur under längre tid.
 

ATT RÖKA I DIN GASOLGRILL/GASGRILL


I de flesta gasolgrillar från Weber finns det en så kallad rökkammare. I de fall där rökkammaren inte finns från början så kan grillen utrustas med en rökkammare som tillbehör.  Där lägger du i flis och så sköter grillen, och röken, sig själv.
 

ATT RÖKA I DIN BÄRBARA GASOLGRILL/GASGRILL


Oavsett vilken bärbar grill du har så kan du röka på den utan problem. Du placerar helt enkelt den önskade mängden flis på gallret längs den innersta brännaren och låter värmen få fart. Lägg därefter maten på gallret. En annan metod är att göra ett aluminiumfoliepaket med rökflisor och lägga det på gallret över brännarna.