Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat".

SKINANDE REN GRILL. INVÄNDIGT OCH UTVÄNDIGT

 
Det är faktiskt enkelt att rengöra, underhålla och ta hand om din grill. Använd en trasa, varmt vatten och grillrengöring för ett perfekt resultat. Grillrengöringen ger en extra glansig yta som skyddar grillens utsida. Och du kan vara sparsam med grillrengöring. För insidan skall du använda en riktigt bra grillborste.
 

GRILLBORSTEN KLARAR ATT GÖRA RENT GRILLEN


Grillborsten är ett universalverktyg som tar hand om fett och smuts inuti grillen. Använd en grillborste i rostfritt stål med utbytbara huvud. En rostfri grillborste med utbytbara huvud kan användas på lockets och baljans insidor och för att rengöra grillgallret. Använd  tvättsvampshuvudet för insidan och den rostfria stålborsten för grillgallret. I en gasolgrill kan du också använda tvättsvampshuvudet för att ta bort fett och smuts från brännarna. Grillborstarna gör rent utan att repa. Men du ska borsta, inte skrapa hårt.
 

RENGÖRING AV GRILLENS UTSIDA


Utsidan gör du rent med en svamp, varmt vatten och grillrengöring. Ta lite lite grillrengöring och tvätta hela ytan med en blöt svamp. Därefter polerar du med en torr och ren trasa. Har du en grill i rostfritt stål så rengör du den med varmt vatten och grillrengöring på samma sätt. Därefter polerar du med stålrengöring.Om grillen skulle få lite ytrost kan du enkelt ta bort det med syrafri olja. Det är en bra idé att applicera syrafri olja på grillens utvändiga ytor. Putsa med en torr trasa efteråt. OBSERVERA! Använd aldrig syrafri olja eller liknande smörjmedel inuti grillen. Där skall du bara använda matolja.
 

RENGÖRING AV GRILLENS INSIDA


Det är alltid bra att smörja in det glödheta och borstade grillgallret med ett tunt lager matolja före du lägger på maten. När grillgallret är oljat lossnar maten lätt och får perfekta grillmärken. Applicera matolja med hushållspapper som är vikt ett par eller flera gånger. Håll det med en grilltång så att du slipper bränna fingrarna. Och kom ihåg att borsta grillgallret igen när du har tagit den sista maten från grillen. Vi rekommenderar också att du borstar undersidan på grillgallret med jämna mellanrum. Det förebygger flammor. Använd inte grillborsten på ett kallt grillgaller. Det tar alldeles för lång tid att få det rent. Du sliter ut dig själv och borsten i förtid. Borsta bara gallret när det är glödhett. Lämna kvar sot och fett längs lockets kant. Det hjälper till att hålla grillen helt tät. Och det gör grilltemperaturen högre och enklare att kontrollera.
 

RENGÖRING AV GRILLENS DELAR I GJUTJÄRN


Det är bra att då och då göra rent gjutjärnsgaller med kokhett vatten och diskmedel. Skölj rikligt efteråt med varmt vatten så att allt diskmedel försvinner. Placera grillgallret på plats i grillen och starta grillen. Låt grillen göra resten på full effekt i cirka 30 minuter. Då har den sista smutsen förkolnat och du kan enkelt ta bort det med grillborsten. Smörj därefter hela gallret med matolja för att skydda det mot rost.
 

RENGÖRING AV GASOLGRILLENS FLAVORIZERS


Rengör dina Flavorizers någon gång om året. Värm upp grillen ordentligt och använd skursvampshuvudet på en grillborste. Låt sedan grillen svalna helt och lyft ut alla flavorizers. Tvätta stängerna med en trasa, varmt vatten och diskmedel. Skölj ordentligt med varmt vatten efteråt. Töm droppformen! I de flesta gasolgrillar finns en droppform som samlar upp fett och köttsaft. Kom ihåg att tömma den innan det rinner över kanterna.