Nedan visas de artiklar som hittades av vår snabbsök. Om du inte hittar det du söker tryck [ENTER] eller klicka på "Visa alla sökresultat" nedan.
Produktmeny    

Per Morberg Prod Stekhäll

SEK 19 979
Leverans.
från 479 kr
Läs mer.
Lager.
I lager
Läs mer.
Tillverkare.
Artikelnummer.
Morbergshäll
från 1 164 SEK/månad
Per Morberg berättar om stekhällen
Satt i min vedeldade bastu efter ett dopp i sjön och spånade med en kompis om hur man kan göra ett stekfat lite mer som jag skulle önska. Jag skulle vilja ha skärbrädor runt om, som arbetsyta för att hacka och förbereda men också för att kunna ställa bestick och tallrikar på. Jag skulle också vilja ha hällen i bra arbetshöjd och automattändning vore praktiskt. Kanske något skydd-så att den kan stå ute i regn. Så pågick det och efter någon pilsner och italiensk salami, solnedgång och ytterligare dopp i den spegelblanka källsjön, hade idén slagit rot. Sagt och gjort! l en lada vid mitt lilla torp tillverkas sedan 2008 "Morbergs Stekhäll". Allt för hand! Skölden AB heter firman. Min bastukompis Jan Lilliesköld och jag innehar denna lilla verksamhet. Janne bygger och jag saluför. Vi har medvetet tagit det stillsamt för att Janne är en noggrann kille och han gör allt för hand och numrerar varje exemplar. Kanske får du vänta lite på din häll -men den är värd att vänta på! Vi har ingen massproduktion på hällar-ännu.

Hällen är en stor stekpanna och alltså ingen grill. Inget ont om grillar - köp gärna min grillbok förresten. Den stora fördelen med hällen är att saften från fisk, grönsaker och kött stannar i pannan och utgör grunden för den goda såsen. Den konkava formen uppfanns av kineser då de skapade sin wok och är en genialisk form för att snabbt laga varm mat. Hällen är tjockare och håller värmen längre och du kan styra värmen genom att f lytta maten upp på kanten . l centrum har du den högsta tempen. Du får en fin stekyta. Den lämpar sig lika bra för två personer som fyrtiotvå. Min häll går varm med köttbullar och prinskorvar till jul och nyfångad abborre en varmjuli natt. Jag gör allt från att poppa popcorn till ärtsoppa med flatbröd på den. Jag gör ren den med en konkavt skuren bred spackelspade och en klassisk skurtrasa. En skvätt matolja som smörjes ut med en bit hushållspapper och till sist på med baskern.

Specifikationer
Storlek 100 cm i diameter
Volym 35 liter
Arbetshöjd 80 cm
Brännare Två brännarringar, automatisk tändning, två meter gasolslang och extra kraftig reduceringsventil
Skärbrädor Tre stycken skärbrädor i stavlimmad ek. Behandlade med äkta linolja
Övrigt Tre ben med kraftiga fötter. Sex kraftiga handtag. Vindskydd medföljer
Material Stekhällsytan är tillverkad i 5 mm tjock kupad stålplåt
Djup 8 cm
Vikt 50 kg


Du kanske också är intresserad av: